Before & After: A 2,500-Square-Foot Pre-War Brooklyn Apartment Opens Up by Relocating the Kitchen

Before & After: A 2,500-Square-Foot Pre-War Brooklyn Apartment Opens Up by Relocating the Kitchen

Information about Before & After: A 2,500-Square-Foot Pre-War Brooklyn Apartment Opens Up by Relocating the Kitchen

Newborn News

Dubbed “Brooklyn’s Champs-Élysées” by the New York Times, Eastern Parkway in Prospect Heights is a grand thoroughfare that counts among its architectural gems Grand Army Plaza, the Brooklyn Public Library, and the Brooklyn Museum—all within a half mile of each other. Nestled among these landmarks are elegant pre-war apartment buildings, like Turner Towers, Brooklyn’s first residential high-rise and where we discovered this impressive renovation by Frederick Tang Architecture.

Like many pre-war apartments, this one was larger (at 2,500 square feet) and airier (thanks to high ceilings) than most, but an awkward layout had its cramped galley kitchen shunted to one end next to small rooms that were originally intended to be servants’ quarters. The homeowners, a couple who work in the arts, hired Frederick and his team to rectify the outdated design by relocating the kitchen to the heart of the home.

“It was really important for the clients to move the kitchen and create a more open floor plan,” says Frederick, whose firm also collaborated on the interior design. “This would fulfill their love to cook and entertain. But working within the confines of the pre-war building is tricky. It was a balancing act to preserve some historic detailing while creating a more open modern home for a family.” As far as we can tell, it was a balancing act that he pulled off with finesse.

Join us for a tour. And be sure to scroll down for before shots and layouts.

Photography by Gieves Anderson, courtesy of Frederick Tang Architecture.

a built in bookcase and peg rail make this gracious entry feel more casual and  9
Above: A built-in bookcase and peg rail make this gracious entry feel more casual and cozy. The vintage German opaline glass Bauhaus pendant is from 1stdibs.
“the client had many pieces collected from family members, includin 10
Above: “The client had many pieces collected from family members, including antiques from their childhood. We embraced this and added subtly through new necessities and accessories. Vintage lighting became a key to this process. It bridged the gap between something old yet modern while providing accents throughout the home,” says Barbara Reyes, Director of Design, Interiors + Branding at Frederick Tang Architecture.

Breaking Story – Before & After: A 2,500-Square-Foot Pre-War Brooklyn Apartment Opens Up by Relocating the Kitchen

The Latest News on Before & After: A 2,500-Square-Foot Pre-War Brooklyn Apartment Opens Up by Relocating the Kitchen

Source link
Interior Decorating

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post The 3 Best Ways To SAVE $$$ On Your Kitchen Reno (+ Our EHD Alumns’ First Reveal As a New Boutique Team)
Next post Easy Baked Pears (to Share with the Kids)